Pinot Noir

Pinot Noir, het summum van de blauwe druivensoorten!

Wanneer je een echte wijnliefhebber bent kan je niet om de pinot noir heen. Deze druif staat voor een van de mooiste wijnervaringen die er bestaat. Uiteraard kan de pinot noir smaak zich in vele vormen voordoen. Zo kan pinot noir uit Duitsland wat steviger zijn met de duidelijke zuren, dan de lichtere zijdezachte pinot noir uit Nieuw Zeeland, bijvoorbeeld. Natuurlijk is Bourgogne pinot noir het meest bekend van allemaal. Deze smaak van pinot noir is vaak erg uitgesproken met aardse en donkere tonen. Desondanks behouden de wijnen vaak de frisheid en de geweldige elegantie. Kortom is pinot noir één van onze favorieten en kan deze in vele gedaantes voorkomen.

Hoe smaakt een pinot noir?

Zoals boven gemeld komt pinot noir in vele varianten. De houtgerijpte, kruidige wijn met gedegen zuren en een rijke afdronk of de sappige vriendelijke stijl met veel bessenfruit en wat romigheid. Voor allebei de stijlen zijn liefhebbers, omdat de pinot noir-druif een geweldige structuur en lengte heeft als deze juist gemaakt is. In dit kader valt eigenlijk niet te zeggen wat de beste pinot noir, want de beste pinot noir is de stijl die je zelf het lekkerst vindt.

Waar drink je pinot noir bij?

Pinot noir is een vaak een vrij lichte rode wijn of hoe we als wijnkenners zeggen een light- tot mediumbody. Qua wijn- en spijs kan de pinot noir rode wijn erg goed combineren met pittige gerecht of een gerecht met biefstuk met een neutrale saus. Voor vegetarisch en veganistische kan de wijn erg goed bij gegrilde groentes of een stevige groenteburger.

Wat is de beste pinot noir?

De grote vraag is natuurlijk wat de beste pinot noir is? Uiteraard is dit smaakafhankelijk, maar hier een rijtje pinot noirs waar wij heel erg vrolijk van worden:
* Clouds Estate Pinot Noir uit Zuid-Afrika
* Francis Ford Coppola Diamond Collection Pinot Noir uit Amerika
* Weingut Auer Pinot Noir uit Oostenrijk
* Vina Chocalán Pinot Noir uit Chili
* Salentein Pinot Noir uit Argentinië
* Fernand & Laurent Pillot Chassagne Montrachet Vieilles Vignes uit de Bourgogne
Wij hebben in alle prijsklassen meerdere mooie pinot noir wijnen. De prijzen variëren tussen de 11 en 500 euro. Kijk gauw voor ons assortiment op onze webshop.

Wat is de naam voor pinot noir in Duitsland?

In Duitsland in pinot noir het belangrijkste druivensoort van het land. Deze druif kan je tegenkomen op labels als ‘pinot noir’ of als spätburgunder. De naam spätburgunder komt van het feit dat de pinot noir vrij laat rijpt. Spät betekent laat en burgunder staat voor de referentie naar Bourgogne, omdat pinot noir van origine en nog steeds heel erg goed is in deze streek.

Is pinot noir altijd een rode wijn?

In principe is pinot noir altijd een rode wijn als de druiven mee gegist of mee geweekt worden.
Bij dit proces zorgen de schillen voor het afgeven van de kleur, door de kleur eruit te halen middels gisting of weken dus. Maar niet alle pinot noir is per definitie een rode wijn, want uit blauwe druiven zonder weken of gisting komt wit sap. Daarom kan je uitstekende witte wijn maken van pinot noir. Check onze Azienda Lucarelli Focara Bianco, deze is gemaakt van 100% pinot noir.

Pinot noir kopen bij Best Bottles

Op zoek naar jouw favoriete of beste pinot noir? Kom dan naar onze wijnwinkel in Breda. Wij helpen je graag de mooiste en lekkerste pinot noir te vinden. Of de pinot noir uit Frankrijk komt? Of bijvoorbeeld de spätburgunder uit Duitsland? Wij hebben ze allemaal. Kijk snel op onze webshop of kom langs in onze wijnwinkel in Breda aan het Graaf Hendrik III Plein 21-25