San Marzano

Wijnhuis uit Puglia met grote potentie

San Marzano is een koning in Puglia. Dit wijnhuis maakt geweldige witte wijnen en rode wijnen. Lees hieronder het verhaal van het wijnhuis en waarom we trots zijn om deze Italiaanse wijnen te verkopen en te kopen bij Best Bottles. Puglia en primitivo zijn hip en happening en hieronder lees je dus waarom.

Overzicht

In Puglia ligt een klein stadje genaamd San Marzano. Deze ligt midden in de appelatie Primitivo die Manduria DOP. Niet gek dat hier dus veel primitivo wijn gemaakt wordt. De strook land die licht tussen twee zeeën is inmiddels zeer populair en San Marzano is een grootheid in de regio. In dit gebied is het wijnhuis in 1962 opgericht. Dit gebeurde door 19 lokale wijnbouwers die de handen in één hebben geslagen.

In 1982 is vervolgens Francesco Cavallo aangesteld om Cantine San Marzano te besturen. Hij is een visionair en een echte leider gebleken. 40 jaar langs heeft hij het wijnhuis een toekomst gegeven, waarbij in 1996 de eerste flessen zijn gemaakt. Hij maakte bovendien het verschil tussen vroeger bulk en nu een directe relatie met de eindconsument.

De wijnen van San Marzano

De wijnen van San Marzano zijn wereldwijd bekend en worden geproduceerd met behulp van modernste technieken en de nieuwste technologieën. De Cantine San Marzano produceert een breed scala aan wijnen. Waarbij de meest gewaardeerde wijnen komen van de primitivo-druif. Deze druif domineert Puglia, de primitivo wijn is een hip en happening.

De Primitivo-druif is een van de belangrijkste druivensoorten van Puglia en wordt beschouwd als de koning van de Puglia wijnen. Deze druif heeft van nature lage tannines maar desondanks een krachtige smaak, waardoor de wijnen die ervan worden geproduceerd erg geliefd zijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Populaire wijnen van San Marzano

Een van de meest populaire plaatsen van wijn maken van San Marzano is de wijn uit Primitivo di Manduria DOP. Deze wijn wordt geproduceerd met behulp van de beste druiven die afkomstig zijn uit de Manduria regio. De Primitivo di Manduria heeft een intens robijnrode kleur en heeft aroma's van rijpe vruchten, zoals pruimen en kersen, en heeft een intense en rijke smaak. Het is een zeer elegante en complexe wijn die perfect past bij rood vlees en stevige gerechten.

Bekende wijnen naast primitivo

Naast de Primitivo di Manduria produceert San Marzano ook andere Primitivo wijnen, zoals de Tre Pumi Rosso. Deze wijn wordt geproduceerd met behulp van de beste druiven uit de hele Puglia regio en heeft een heerlijke smaak en aroma's van rijp fruit en kruiden. De Tre Pumi Rosso is een perfecte wijn om te serveren bij pasta gerechten en gegrild vlees.

In het algemeen staat de regio Puglia bekend om haar uitstekende wijnen en het wijnhuis San Marzano speelt een belangrijke rol in het promoten van de wijnen uit deze regio. Dankzij de jarenlange ervaring en expertise van de wijnmakers van San Marzano kunnen wijnliefhebbers over de hele wereld genieten van de heerlijke wijnen die deze regio te bieden heeft.

Witte wijnen van het wijnhuis

Naast de geweldige primitivo wijn uit de regio, maakt San Marzano ook geweldige witte wijnen. Deze zijn gemaakt van lokale druivensoorten, waaronder verdeca en malvasia bianco. Naast de rode wijn is het een echte must om deze te proberen. In Puglia zijn de witte wijnen steeds belangrijker en krijgen een groter aandeel in het gebied.

San Marzano kopen bij Best Bottles

Koop de wijnen van Cantine San Marzano bij Best Bottles. Wij hebben een breed scala aan rode en witte wijnen van het wijnhuis. Kom langs in onze winkel in Breda of bezoek onze webshop

Bekijk ook