Kopke Port

Bij  Port denk je al gauw aan Kopke, maar wat is Kopke Port en welke ports zijn er beschikbaar?
Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Ports van het wijnhuis uit de Douro-vallei. Wil je een Colheita port of een Vintage port kopen? Of limited editions van andere soorten Port van Kopke, wij hebben het allemaal. Kom langs in onze wijnwinkel aan het Graaf Hendrik III plein 21-25 in Breda of kijk in onze webshop.

Geschiedenis van het wijnhuis

Kopke Port is in 1638 opgericht door Cristiano Kopke. Doordat Kopke het oudste wijnbedrijf van Portugal is, heeft het internationaal een grote reputatie. Nadat in 1882 een verschrikkelijke brand het pand verwoeste is niet meer alles bekend over het verleden van dit roemruchte wijnhuis. Sinds 1953 heeft de huidige directie er alles aan gedaan om de naam van Kopke hoog te houden. 

Daarbij worden hun Ports over heel de wereld aan de man gebracht. Zoals de traditie voorschrijft liggen de kelders van Kokpe in Entreposto de Gaia. Daarin liggen de Ports de rijpen onder beste omstandigheden op houten vaten.

QUINTA SÃO LUIZ is de kelder van Kopke Port

De Quinta São Luiz van Kopke ligt op de linkeroever van Douro. In het midden tussen Regua en Pinhão Het domein kan gerekend worden tot één van de mooiste Porthuizen in de regio. Doordat er veel mensen de reeks aan Colheita Ports en Vintage Ports kennen heeft het wijnhuis ook in Nederland een grote reputatie.

Kopke Port 

Kopke Port is vooral bekend vanwege haar onberispelijke stijl vintage Port. Dit is een Ruby Port van de hoogste kwaliteit denkbaar van het wijnhuis. Deze Ports worden door vele wijnkenners verzameld en hierbij is het doel om alle jaargangen op een rijtje te krijgen. Vintage Port komt niet in alle jaren uit, maar alleen in de allerbeste jaren.

De mindere jaren komen van uit onder het Quinta San Luiz label om zo toch nog een Vintage Port te kunnen bieden in dat jaar. Een Vintage Port is vervaardigd in 1 jaargang en kan vrijwel onbeperkt bewaard worden als de fles gesloten is. Bij opening is het aan te raden om de fles binnen een week leeg te drinken.

Colheita Port

Daarnaast is er Colheita Port, deze Kopke Tawny Port is gerijpt op houten voeders met een bewuste toevoeging van zuurstof om de Port zo lang te bewaren als je wilt. Een Colheita Port kan met gemak 50 jaar oud worden en daarbij ontwikkeld de smaak vaak van kruidig zoet naar nootachtig en stroperig.

Colheita Port is een tawny port gemaakt van 1 jaargang, want Colheita is de Portugese vertaling van jaargang. Wanneer de fles opengaat kan deze 1 tot 2 maanden mee om leeg te drinken. De beste Port van 1 jaargang is vaak een colheita.

Wist je dat we ook een aantal meer dan 50 jaar oude colheita Ports hebben? 

Jubileum Kopke Port

Als laatste maakt Kopke ook diverse limited editions zoals de Kopke Gastrovino Jubilee Port. Deze is gemaakt naar het 50-jarig jubileum van het genootschap Gastrovino. Super schaars en zeer bijzondere Port.

Kopke Gastrovino Jubilee Port

Andere Porthuizen in het assortiment van Best Bottles

Porto Seguro
Fonseca
Warre's Port
Taylor's
Niepoort
Real Compania Velha
Burmester 
Churchill's 
Martinez

Kopke Port kopen bij Best Bottles

Koop de beste Port bij Best Bottles aan het Graaf Hendrik III Plein 21-25 te Breda. Wij aanwezig van dinsdag tot en met zondag om je de beste adviezen te geven in onze winkel. Daarnaast kan je ook je een goede Port kopen via onze webshop en hierbij zorgen we voor een uitstekende verpakking en een snelle verzending. Meestal heb je je Port al binnen 2 dagen na bestelling. Kortom wil je jouw favoriete Kopke Tawny Port of Kopke Ruby Port kopen bij Best Bottles? Kijk dan snel op onze webshop of kom langs.

Staat jouw favoriete Port er niet bij? Neem dan contact op met ons en wij zorgen ervoor dat jouw favoriete Port alsnog geleverd wordt!

Bullet Points

  • Kopke Port
  • Tawny Port
  • Ruby Port
  • Koop je favoriete Port
  • Groot assortiment
  • Douro-vallei
  • Oude Port kopen