Fabiano

Wij zijn de troste importeur van de wijnen van Fabiano. Zij maken wijnen in Veneto. Daarnaast distribueert het bedrijf wijnen van wijnhuizen uit Italië. Lees hieronder waarom je deze wijnen moet kopen bij ons in Breda of via onze webshop.

De bijzondere geschiedenis van Fabiano Vini begon in 1912 toen de oprichtiger Franseco Fabiano samen met zijn zoon wijn begon te verkopen. Zij startten het geheel in Venetië en breidde vanuit daar uit naar het achterland van Verona. Eind jaren vijftig was het Sergio Fabiano die definitief verhuis naar Verona. Aanvankelijk alleen in de regio, wanneer hij later zich richtte op heel Noord-Italië.

Wijnmakerij van Fabiano in Sona

Daaropvolgend begonnen de zonen met de bouw van een nieuwe wijnmakerij in Sona. Deze is van begin jaren zeventig één van de allergrootsten en meeste moderne in de regio. Door deze groei kon er gedacht worden aan export en dit gebeurde al gauw naar alle bekende landen in de wereld. Vandaar dat wij nu ook de wijn van Fabiano kunnen verkopen in Breda. Mede door de uitzonderlijke kwaliteit-prijsverhouding is het wijnhuis uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in Italië en omgeving.

Fabiano Vanaf 2000

Vanaf dezer tijd zou het consumptiemodel van wijn in de wereld veranderen. Hierdoor moest Fabiano het imago veranderen van soms bulkwijnen te produceren tot nu hoge kwaliteitswijnen. De volumes werden minder en de kwaliteit werd hoger. Dit proef je bijvoorbeeld in de Amarone di Valpolicella die sinds 1966 wordt geproduceerd. Tot op de dag van vandaag in de historische verpakking die toen gebruikt werd.

Tegenwoordig

Hedendaags is Alessandro Fabiano de wijnmaker van het huis, hij is de vierde generatie van de Fabiano-familie. Inmiddels produceert het wijnhuis iets minder dan 500.000 flessen. Daarbij is het proces van bottelen en distribueren nog steeds gevestigd in Sona, waar ooit het hoofdkantoor gebouwd is.

Italiaanse Wijnen van Fabiano

Fabiano werkt met wijnmakers uit heel Italië, zo zorgen ze ervoor dat een groot deel van Italië te koop is in de coöperatie. Hieronder staan de wijnen en wijngebieden die wij van Fabiano verkopen.

Fabiano

Het wijnhuis werkt voor het grootste gedeelte vanuit Verona en omgeving. Hierbij maken zij vooral wijnen van rond het Gardameer. Bekende voorbeelden van rode wijnen zijn de:

Daarnaast maakt het wijnhuis ook een fijne Valpolicella Superiore en andere toegankelijke minder bekende rode wijnen zoals Rosso Veronese en Cabernet Sauvignon.

Naast de rode wijnen hebben we onze absolute hardlopers in wit de Fabiano Pinot Grigio en de Fabiano Blush. Hiernaast maakt het wijnhuis ook fijne witte wijnen uit:

Als finishing touch maken ze ook fijne en toegankelijk Prosecco.

Rio Floriano

Deze wijnmaker maakt top wijnen uit het Collio-gebied. Dit is het meest noordelijke gebied direct naast Slovenië. Frisse sauvignon blanc als bekend druivensoort en prachtige lokale druivensoorten waar wijn van gemaakt wordt met ribolla gialla en friulano.

Monte Schiavo en Villa Bizzarri

Hiermee pakken we een deel van het Marche-gebied mee. Monte Schiavo specialiseert zich in het maken van verdicchio, de koningin van de Marche, terwijl Villa Bizzarri erg goed is in het maken van passerina en pecorino. Alle wijnen zijn een must om te drinken. Lees hier ook ons stuk over de Marche.

De Feudis van Fabiano

De overbekende wijnen uit Puglia. De heerlijkste primitivo en negroamaro komen uit dit gebied.
Van de twee soorten is de primitivo het meest verleidelijk met de zacht zoete tonen van bessen en kersen. De nergoamaro daarentegen heeft meer kruidigheid en warmte. Proef deze top wijnen uit het meest zuidelijke gebied van Italië.

Guasti Clemente en Laficaia

Twee gerenommeerde tophuizen uit Piëmonte die geleid worden door wijnmaker Enrico. Hij regelt tevens de organisatie van het distribueren van de wijnen in Europa. Bij deze wijnhuizen maakt hij onder andere de witte Gavi di Gavi en voor rood de beroemde Barbera Vecchio en Barolo. Een must om te proeven!

Fabiano wijn kopen bij Best Bottles in Breda

Het gehele assortiment van Fabiano kan je kopen bij ons aan het Graaf Hendrik III Plein 21-25 in Breda. Kijk voor onze openingstijden op onze website. Daarnaast zijn we 24 uur per dag open op onze webshop. Hier kan je de wijnen kopen en leveren we ze zo snel mogelijk uit met de beste service die daarbij gepaard gaat.

Bekijk ook