Famille Perrin is de merknaam die de derde en vierde generatie van Perrin wijnmakers gebruiken. Ze hebben hiermee de erfenis van chemisch-ingenieur en wiskundedocent Pierre Perrin uitgebouwd die in 1909 van zijn schoonvader Pierre Tramier als huwelijksgeschenk het vervallen Château de Beaucastel met bijbehorende Châteauneuf du Pape wijngaarden kreeg.
Buitengewoon voortvarend herstelde Pierre Perrin het château en de door phyloxera aangetaste wijngaarden. Zijn zoon Jacques begreep op zijn beurt al in de jaren vijftig dat om echt kwaliteit te kunnen leveren, biologisch werken een logische stapwas, waarna biologisch dynamische experimenten al rap volgden. Hij heeft het gelijk aan zijn kant gekregen, want de Châteauneuf du Pape wijnen van Château de Beaucastel behoren al decennia lang tot de absolute top van de regio en zelfs van Frankrijk. Ook ontbreekt het zijn nakomelingen niet aan commercieel inzicht, zij zagen al in een vroeg stadium het potentieel van de toen nog onbeduidende landwijnen als Côtes du Ventoux.