magnum

Wij zijn groot fan van magnums, jeroboams en nog grotere formaten van wijnflessen. Hoe komt dit en waarom hebben we er zoveel? Dit komt omdat in de regel de flessen zoals een magnum fles wijn twee keer zo goed zijn door de ontwikkeling in de fles dan een gewone fles. Een jeroboam wijn is dan bijvoorbeeld vier keer zo goed, omdat de fles ook vier keer zo groot is. Deze formaten zijn niet alleen excellent drinkbaar, maar ook nog is veel langer te bewaren. Ideaal om te verzamelen of te schenken bij grotere groepen. Een goed idee? Een grote fles wijn.

Overzicht

Magnum

Wat maakt een magnum wijn zo speciaal?
- De verpakking van de fles is vaak mooier en beter dan een gewone fles 
- De wijn is twee keer zo goed dan een normale fles witte of rode wijn
- De fles ontwikkeld zich beter en is langer bewaarbaar

Waarom is een magnum vaak duurder dan een gewone fles wijn?

Dit komt doordat er vaak een kleinere productie is van deze formaten. Er is niet zoveel glas beschikbaar, de formate labels zijn vaak niet in grote aantallen aanwezig en zoals boven vermeld zijn magnums wijn beter dan gewone flessen door de betere rijping. 

Hoeveel wijn zit er in een magnum wijn?

In een magnum zit twee keer zoveel wijn als een normale fles. Daarnaast bestaat er een dubbele magnum, dit heeft ook wel een jerobaom hier zit vier keer zoveel wijn is. Kortom in een magnun zit 1,5 liter wijnen en in een dubbele magnum wijn 3 liter. 

Een magnum wijn kopen?

Zoek je een geweldige magnum of wil je een prachtige magnum kopen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben altijd een grote hoeveelheid magnums op voorraard. Kom bij ons langs of check onze webshop voor de actuele voorraad en welke magnums we hebben.