magnum

Wij zijn groot fan van magnums, jeroboams en nog grotere formaten van wijnflessen. Hoe komt dit en waarom hebben we er zoveel? Dit komt omdat in de regel de flessen zoals een magnum fles wijn twee keer zo goed zijn door de ontwikkeling in de fles dan een gewone fles. Een jeroboam wijn is dan bijvoorbeeld vier keer zo goed, omdat de fles ook vier keer zo groot is. Deze formaten zijn niet alleen excellent drinkbaar, maar ook nog is veel langer te bewaren. Ideaal om te verzamelen of te schenken bij grotere groepen. Een goed idee? Een grote fles wijn.

Overzicht

Magnum

Wat maakt een magnum wijn zo speciaal?

  • De verpakking van de fles is vaak mooier en beter dan een gewone fles 
  • De wijn is twee keer zo goed dan een normale fles witte of rode wijn
  • De fles ontwikkeld zich beter en is langer bewaarbaar

Waarom is een magnum fles wijn vaak duurder dan een gewone fles wijn?

Dit komt doordat er vaak een kleinere productie is van deze formaten. Er is niet zoveel glas beschikbaar, de formate labels zijn vaak niet in grote aantallen aanwezig en zoals boven vermeld zijn magnums wijn beter dan gewone flessen door de betere rijping. 

Hoeveel wijn zit er in een magnum wijn?

In een magnum zit twee keer zoveel wijn als een normale fles. Daarnaast bestaat er een dubbele magnum, dit heeft ook wel een jerobaom hier zit vier keer zoveel wijn is. Kortom in een magnun zit 1,5 liter wijnen en in een dubbele magnum wijn 3 liter. 

Een magnum rode wijn of een magnum witte wijn kopen, wat is het verschil?

Eigenlijk is er qua kopen weinig verschil, want de flessen zijn twee keer zo groot en twee keer zo lekker als een normale fles. Het enige wat belangrijk is, is de leeftijd die een magnum kan bereiken. Een magnum rode wijn kan natuurlijk veel langer rijpen dan een magnum witte wijn. Dan kijken we wel voornamelijk naar de magnums uit Bourgogne en Bordeaux en eventueel de SuperTuscans die lang kunnen rijpen.

Is een magnum Champagne een goede keuze?

Absoluut een magnum fles Champagne is altijd een goede keuze. De bubbels hebben in de flessen meer ruimte om te bewegen en kunnen hierdoor beter rijpen. Wanneer je een vintage magnum Champagne koopt kan je deze soms meer dan 10 jaar bewaren, wanneer je een normale magnum fles Champagne koopt kan deze ongeveer 3 jaar mee. Kort gezegd is een magnum Champagne altijd een goed idee. 

Een magnum wijn kopen?

Zoek je een geweldige magnum of wil je een prachtige magnum kopen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben altijd een grote hoeveelheid magnums op voorraard. Kom bij ons langs of check onze webshop voor de actuele voorraad en welke magnums we hebben.

Bullet Points

  • Magnum
  • Grote formaten wijn
  • Chardonnay
  • Rode wijn
  • Champagne
  • Jeroboam