Le Cave du Vieil Armand, superieure kwaliteit uit de Elzas

Le Cave du Vieil Armand is vernoemd naar de top van de Hartmannswillerkopf. Dit is een belangrijke heuvel in het gebied, waardoor de wijnen meer mineraliteit en lengte krijgen. Deze heuvel was een cruciaal punt in de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. De naam van de heuvel is door de Franse soldaten destijds vervangen door Hartmannswillerkopf. Met Vieil Armand proef je Elzas zoals deze hoort te zijn!

Coörperatie in wijn

In de Elzas is Cave du Vieil Armand een wijncoörperatie in het meest zuidelijk gelegen deel van de Elzas aan de rand van de beroemde wijnroute. In het gebied wat Coteaux du Vieil-Armand is genoemd produceert het wijnhuis de meeste wijnen. De wijnmakerij is gebouwd in de gemeenten Soultz-Wuenheim en heeft een samenwerking met 80 regionale wijnboeren. Zij zijn samen goed voor 140 hectare aan wijnstokken. Deze liggen dan weer verspreid tussen Cernay en Guebwiller, op de heuvels onder de Vogezen, aan de voet dus van de berg Hartmannswillerkopf.

Le Cave du Vieil Armand

Le Cave du Vieil Armand is een van de kleinste coöperatieve kelders in Elzas. Waarbij het 11.000 hectoliter wijn per jaar produceert met de bekende verschillende Elzasser druivensoorten. Het bedrijf produceert onder meer:
Sylvaner
Pinot Blanc
Muscat
Riesling
Pinot Gris
Gewürztraminer
Niet alleen produceert het diverse AOC-wijnen, maar daarnaast ook Vendage Tardives, Sélection de Grains Nobles en Crémante de Alsace. Deze wijnen vertegenwoordigen 32% van de totale geproduceerde wijnen. Alleen wijn dragen een Recoltant-Capsule. Hetgeen betekent dat de Cave verantwoordelijk is voor de wijn. Inmiddels werkt het bedrijf duurzaam en is er in 2020 de eerste biologische wijn geproduceerd. Ondertussen is er al een tweede cúvee gemaakt met druiven die biologisch gemaakt zijn.

Best Bottles importeert Le Cave du Vieil Armand

Sinds 2020 in Best Bottles importeur van Le Cave du Vieil Armand en importeren we bijna het volledige portfolio uit de Elzas. Inmiddels hebben we 12 verschillende soorten witte wijnen, met onder andere de bijzondere vendanges tardives en de fijne wijnen die iedereen vrolijk maakt, Vieil Armand Cuvée Happy. Ben je op zoek naar een andere wijn van het huis? Laat het ons weten en we zorgen dat deze bij ons beschikbaar is.

Elzas Wijnen

In Elzas danken de wijn de namen vooral aan de druivensoorten en deze moeten gebotteld worden in de door de wetgeving aangegeven productiegebied. De druivensoorten zijn een genot voor iedere wijnenliefhebber. Dit komt mede door het uiterlijk van de fles, die herkenbaar is. Ten tweede zijn de fruitige aroma’s, die zo typisch zijn en tenslotte de smakelijkheid van de wijn. Het maakt een uniek assortiment met droge, lichtfruitige en zoete wijnen.

Elzas Grand Cru

De appelatie Alsace Grand Cru komt voort uit uitzonderlijke terroir, die de wijnen een bijzondere uitgesproken kracht en originaliteit geven. Bij deze wijn is specifiek het terroir wat de hoofdrol speelt. Het wordt toegekend aan de wijnen die voldoen aan meerdere kwaliteitscriteria:
Afgebakende terroirs (AOC)
Lage opbrengsten
Specifieke snoeiwijzen voor het beheer van de druivenstok
Natuurlijke rijkdom
Strenge selecties in proeverijen

Elzas wijnen kopen bij Best Bottles

Koop je favoriete Elzas wijn van Le Cave du Vieil Armand bij Best Bottles. Er zijn meerdere manier van het verkrijgen van deze heerlijke wijnen. Zo kan je langskomen in onze wijnwinkel in Breda aan het Graaf Hendrik III Plein 21-25 of je kan ze bestellen via onze webshop. In onze webshop zorgen we voor een snelle verzending en een uitstekende service. In onze wijnwinkel zorgen we voor een dito service en uiteraard juist advies, eventueel met een lekker gerecht.