Domaine Couly-Dutheil

Wij zijn troste importeur van Domaine Couly-Dutheil uit Chinon. Het beroemde en meest bekende wijnhuis uit Chinon is een ware topspeler in de markt. Daarbij hebben ze een breed scala aan wijn uit het plaatsje Chinon, maar ook uit Saumur-Champigny en Saint Nicolas de Bourguiel. In onze wijnwinkel in Breda kan je alle wijnen bekijken en kopen. Daarnaast zijn ze allemaal te vinden in onze webshop. Mede doordat we importeur zijn van Domaine Couly-Dutheil mogen we ons Loire-specialist noemen.

Overzicht

Geschiedenis van Domaine Couly-Dutheil

Het wijnhuis is opgericht in 1921 door Baptiste Dutheil. Daarop volgend ontwikkeld door René Couly in combinatie met Madeleine Dutheil. De twee trouwden en zo ontstond de naam Couly Dutheil. De combinatie van kwaliteit in terroir en de langdurige zoektocht naar de beste wijnen zorgde voor een snelle opmars van het wijnhuis. De reputatie is alom geprezen in de Loire.

Terroir

Chinon staat bekend om zijn geweldige terroir. Waarbij het semi-zeeklimaat zorgt voor een milde temperatuur in combinatie met periodes met veel zonlicht. Door de verscheidenheid aan bodems krijgt de cabernet franc druif zijn beroemde finesse en elegantie.  Daarnaast liggen de wijngaarden aan de rand van de Vienne. Hier vandaan komen de sappige chenin blancs en de rijke stijlen witte cabernet franc en rosé. De hellingen bestaan uit klei houdende kiezelplateaus en kalksteen. Dit levert frisheid elegantie en mineraliteit op wat de chenin blanc zo beroemd om geworden is.

Domaine Couly-Dutheil

Couly-Dutheil is al vele jaren bezig met de juiste manier van wijn produceren. Onder andere met respect voor het milieu en het zo min mogelijk gebruik van pesticiden. Hierdoor kunnen de druiven hun natuurlijke kwaliteit behouden. Bovendien is de natuurlijke kwaliteit van de druiven van de Chenin en Cabernet franc op deze manier het beste behouden. De combinatie van alle factoren zorgt dat de wijnen gul, fruitige, elegant en heel erg zuiver zijn.

De Loire-Vallei

In de Loire-Vallei heb je veel verschillende appellarties en als ezelsbruggetje zou je NASTOC kunnen gebruiken. Hierbij geldt het ezelsbruggetje van oost naar west Nantes, Anger, Saumur, Touraine, Orléans en Centre. Het meest bekende gebied daarin is Centre, met Sancerre en Pouilly-Sur-Loire. In dit gebied hebben we verschillende opties met onder meer Masson Blondelet. Domaine Couly-Dutheil ligt tussen Saumur en Touraine in en is een van de grotere wijngebieden in regio. Zoals waarschijnlijk begrijpelijk is ligt Saumur-Chamigny daarentegen in de appelatie Saumur evenals Saint-Nicolas-de-Bourguiel. Naast de top wijnen van Couly-Dutheil hebben we ook de specialisten van Savennières, Domaine des Baumard met de iconische Clos Saint Yves en Clos du Papillon.

Assortiment Couly-Dutheil

In onze wijnwinkel in Breda hebben we een groot assortiment aan wijnen van Domaine Couly-Dutheil.
Met twee mousserende wijnen:
Brut de Franc
Brut de Rosé 
Wit uit Chinon:
100% Chenin Blanc 
Chanteaux
Blanc de franc
Wit uit Saumur-Champigny
Saumur-Champigny Blanc Moulin du Turquant
Rood uit Chinon:
La Coulee
Baronnie la Madeleine
Clos l'Echo
Clos l'Echo Crescendo
René Couly
Les Gravières
Rood uit Saumur-Champigny:
Saumur-Champigny Moulin du Turquant
Rood uit Saint-Nicolas du Bourguiel:
Saint-Nicolas du Bourguiel Les Aisselières
Zoet uit Chinon
l'Interdit 

Couly-Dutheil kopen bij Best Bottles in Breda

De wijnen van Couly-Dutheil kan je gemakkelijk kopen in onze wijnwinkel aan het Graaf Hendrik III Plein 21-25 te Breda. Daarbij verzorgen wij de juiste adviezen bij de topwijnen van het wijnhuis. Daarnaast kan je ze aanschaffen in onze webshop, waarbij bij elke wijn netjes uitleg staat over de wijn en het wijnhuis. Naast het feit dat je alle fles kan kopen hebben we ook een mooi proefpakket met een mooie greep uit het Couly-Dutheil assortiment.