Chocolade en Wijn

Perfecte combinatie bij Best Bottles en The Chocolate Block

Chocolade en wijn zijn twee smaakvolle lekkernijen die goed samengaan en elkaar kunnen versterken. Een chocolade pakket met bijpassende wijn is dan ook een ideaal cadeau voor iedereen die van deze twee heerlijkheden houdt.
Voor de mooiste cadeaus kan je kijken op onze pagina relatiegeschenken. Hier bieden we een keur aan geschenken aan met wijn en chocolade. Wist je dat we ook proeverijen houden met chocolade? Beleef de Wine&Chocolate Experience bij Best Bottles!

 

Perfecte combinatie

Wijn en chocolade hebben overeenkomsten qua smaakprofiel en kunnen elkaar daardoor perfect aanvullen. Bij het combineren van wijn en chocolade is het belangrijk om te letten op de smaakintensiteit van beide producten. Een te zware rode wijn kan bijvoorbeeld de smaak van een delicate chocolade overweldigen, terwijl een te zoete wijn de smaak van een bittere chocolade kan neutraliseren.

Kortom is het heel belangrijk om te kijken welke chocolade je hebt en welke wijn hier goed bij past. Het beste kan je kwaliteitschocolade kopen met bijpassende uitleg van The Choclolate Block in Breda.


* Picasso chocolade met een vulling van pure chocolade kan erg goed gecombineerd worden met een fruitige wijn als rosé 

Chocolade wijn

Een chocolade wijn zoals de wijn The Chocolate Block is een rode wijn uit Zuid-Afrika die specifiek is geselecteerd om goed te passen bij chocolade. Bij het selecteren van de juiste rode of witte wijn voor bij de chocolade is het belangrijk om te letten op de smaakintensiteit van de chocolade.

  • Een donkere chocolade met een hoog cacaopercentage gaat bijvoorbeeld goed samen met een volle rode wijn, terwijl een melkchocolade beter past bij een fruitige witte wijn.
  • Ook kan een mousserende rosé zeer goed bij pure chocolade vanwege de fruitige smaak.
  • Daarnaast is rosé vaak zeer goed te combineren met chocolade met noten en pure chocolade combinaties.

Wijn en chocolade Cadeau

Een wijn en chocolade cadeau is een perfecte manier om iemand te verwennen met deze smaakvolle lekkernijen. Het cadeau kan bestaan uit een fles wijn en een doosje chocolade, maar ook uit een compleet pakket met verschillende soorten chocolade en bijpassende wijnen. Best Bottles is een webshop gespecialiseerd in wijnen en biedt ook diverse wijn en chocolade cadeaus aan.

The Chocolate Block Logo

The Chocolate Block Breda

The Chocolate Block Breda is een winkel gespecialiseerd in chocolade en biedt ook een ruim assortiment wijnen en chocolade cadeaus aan. In deze chocolaterie kun je niet alleen terecht voor de beste chocolade uit binnen- en buitenland, maar ook voor advies van bijpassende wijnen om de smaakbeleving compleet te maken.

Goed advies

Al met al is het combineren van wijn en chocolade een echte aanrader voor iedereen die van deze twee smaaksensaties houdt. Met een chocolade pakket of een wijn en chocolade cadeau kun je deze smaakvolle combinatie zelf ervaren of iemand anders ermee verrassen. Vergeet niet om te letten op de smaakintensiteit van beide producten en vraag gerust advies aan een van experts van Best Bottles of The Chocolate Block bij het selecteren van de juiste combinatie.

Chocolade en wijn kopen bij Best Bottles

Wil je jouw favoriete chocolade en wijn kopen bij Best Bottles? Kijk dan snel in onze webshop voor de leukste cadeus. Voor de mooiste wijnen hebben we bovendien een groot assortiment om van te genieten. Voor de lekkerste chocolade kan je kijken op https://www.thechocolateblock.nl/