Wijnspijscombinaties

Op deze pagina vind je de wijnspijscombinaties vanuit onze folder of die als suggesties staan bij onze wijnen.
Heb je een leuk recept voor deze pagina? Laat het ons dan weten.

Klassieke Asperges met Hollandaise Saus met Vieil Armand Pinot Blanc

Klassieke Asperges met Hollandaise SausVieil Armand Pinot Blanc 2019

Benodigdheden voor 4 personen
1 kilo asperges
200 gram slagers achterham
2 kilo nieuwe aardappels
4 eierdooiers
2 tl wijnazijn
100 ml witte wijn
1 laurierblad
6 peperkorrels
6 kruidnagels
1 gesnipperde sjalot
1 bosje peterselie
1 bosje bieslook
200 gram geklaarde boter
1 klontje roomboter
Peper
Zout
1 fles Vieil Armand Pinot Blanc

Recept

Zet een pannetje op met de wijn, de wijnazijn, het laurierblad, de peperkorrels, de gesnipperde sjalot en de kruidnagels op tegen de kook. Laat het ongeveer 10 minuten trekken en daarna 5 minuten koken totdat je ongeveer de helft overhouden. Zet dit mengsel apart.

Smelt de geklaarde boter op langzaam vuur in een pannetje totdat deze geheel vloeibaar is.
Zet deze in een maatbeker klaar.

Schil de aardappels en kook deze niet te gaar. De aardappels moeten niet uit elkaar vallen voor de mooiste smaak.

Kook de asperges in 8 minuten totdat deze nog een kleine bite hebben. Laat ze 5 minuten liggen in het kookvocht met een klontje roomboter.

Pak ondertussen een pannetje om de eierdooiers in te doen. Meng deze met een garde door elkaar met een garde voeg hier verse peper en wat zout aan toe.

Zet het pannetje op laagvuur en klop de eierdooiers totdat deze geel verkleuren. Voeg hierna het wijnmengsel in kleine beetjes toe en klop door tot yoghurt-mayonaise dikte.

Zet de ham naar smaak even 5 minuutjes op 180 graden in de over of serveer gekoeld.

Voeg de bieslook en peterselie toe aan de Hollandaise saus.

Serveer de asperges zoals op de foto of naar eigen invulling.


Spaghetti met tomatensaus en gehakt met South Emotion GSM

Spaghetti met South Emotion

Benodigdheden voor 4 personen
500 gram spaghetti
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomaten concassé
200 gram gemengd gehakt
1 bosje peterselie
2 teentjes gesnipperde knoflook
1 gesnipperde middelgrote uit
100 gram Parmezaan
Peper
Zout
4 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 fles South Emotion GSM

Recept

Kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten beetgaar, laat de spaghetti vervolgens een minuut of 8 staan in het eigen kookvocht.

Ontzuur de tomatenpuree in een koekenpan totdat deze iets van de rode kleur verliest.

Voeg de gehakt toe aan de koekenpan en rul het donkerbruin, voeg hierbij de ui en de knoflook toe.

Breng op smaak met de paprikapoeder en chilipoeder en voeg daarna de tomaten concassé toe.
Laat dit ongeveer 15 minuten op een laag vuur pruttelen.

Serveer de spaghetti in een diep bord en schep de tomatensaus hierover. Daarna hak je de peterselie en strooi je deze losjes er overheen.

Gebakken zalm met parelcouscous en groene groentes

Zalm met groene groentes en couscousPigoudet Chapelle Rosé

Gebakken zalm met parelcouscous en groene groentes met Pigoudet Chapelle Rosé

Benodigdheden voor 4 personen
2 personen zalm zonder huid, gemiddeld 180 gram per persoon
400 gram romanescobloemkool
200 gram sugarsnaps
120 gram parelcouscous
3 stengels sereh
1 bosje basilicum
100 ml room
50 centiliter witte wijn
Zout en peper
1 fles Pigoudet Chapelle Rosé

1. Blancheer de romanesco voor ongeveer 5 minuten en de sugar snaps ongeveer 2 minuten in ongezouten water.
2. Kook vervolgens de parelcouscous voor ongeveer 10 minuten. Laat het daarna 5 minuten in het warme kookvocht staan.
3. Gebruik een koekenpan of tepangrill plaat om de groentes te grillen in olie of boter.
Wanneer de groentes klaar zijn  beginnen ze te verkleuren. Geef ze smaak met wat zeezout.
4. Bak de zalm op laag vuur voor ongeveer 10 minuutjes enkel op de kant van de rug.
5. Snij de sereh in ringen en de hak de basilicum fijn.
6. In de pan van de zalm stoof je vervolgens de sereh langzaam tot dat deze iets verkleurd.
7. Blush de sereh af met witte wijn en laat deze inkoken tot er nog maar een klein beetje over is.
8. Giet daarna de room erover heen en laat inkoken tot deze iets plakkerig is.
9. Serveer het geheel zoals op de bovenstaande foto.

 

Meer wijnspijscombinaties?

Voor meer wijnspijscombinaties houd deze pagina in de gaten