Wijncursus

Alle wijncursussen staan onder leiding van een gecertificeerde wijndocent.
Hierbij wordt je meegenomen in de wereld van wijn.
Wij werken daarbij samen met de specialisten van wijnstudio.
Wil je aanmelden voor een wijncursus? Klik dat op de links bij de bijbehorende cursus hieronder:

wijnstudio

Introductiecursus

wijnstudio

Basiscursus

wijnstudio

WSET 2

De specificaties van alle cursussen en les data kan je vinden op de rest van de pagina.

Introductiecursus-A-Taste-of-Wine

Praktische info

TIJDSDUUR: 3 uur
NIVEAU: Voor elke wijnliefhebber
VOOROPLEIDING: Geen wijnkennis nodig


Wat leer je tijdens deze wijncursus

Wijnproeven volgens de WSET methode
De aromacirkel: snel en makkelijk geuren herkennen
Hoe wordt wijn gemaakt, druivenrassen,
Hoe kies je een wijn
De invloed van klimaat op een wijn
Frankrijk: regio’s en druivenrassen
Wijn & spijs: de basisregels

Datum: ma 11 oktober
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

BASIS

Praktische info Wijncursus

TIJDSDUUR: 4 lessen van 3 uur
NIVEAU: Beginners, wijnliefhebbers en professionals zonder wijnopleiding
VOOROPLEIDING: Geen vooropleiding vereist
ZELFSTUDIE: 20 uur zelfstudie
PROEFWIJNEN: 20 goede proefwijnen inbegrepen

Basisboek Wijn

Het Basisboek Wijn is inbegrepen bij deze cursus. Dit uitgebreide Wijnstudio cursusboek bevat 180 pagina’s duidelijke, goed gestructureerde informatie, schema’s en foto’s. Bovendien bevat het 70 testvragen, waarmee je goed voorbereid bent op het examen. Door de overzichtelijke structuur is het ook een fijn naslagwerk.
Deze cursus wordt aanbevolen door drie Masters of Wine!
Je ontvangt ook het bijbehorende werkschrift, waardoor je in de lessen makkelijk mee kunt schrijven.

Les 1: basiskennis, proefmethode
Datum: Maandag 1 november
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 2: wijn verkennen, wijnregio’s
Datum: Maandag15 november
19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 3: Nieuwe Wereld, gastronomie
Datum: Maandag 22 november
Tijd:19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 4: examen, proefsessie
Datum: Maandag 29 november
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

WSET 2 

Praktische info Wijncursus

TIJDSDUUR: 8 lessen van 3 uur
NIVEAU: Beginnende professionals in de horeca
VOOROPLEIDING: Basis wijncursus
ZELFSTUDIE: We adviseren circa 20 uur thuisstudie
PROEFWIJNEN: Wijnen ter waarde van € 850,- inbegrepen

Uitstekend lesmateriaal

Alle cursusboeken zijn geschreven door Masters of Wine en daarna vertaald. Geen opsomming van feiten, maar altijd een logische opbouw, met als uitgangspunt de druif. Wat zijn de kwaliteiten van een druif in verschillende klimaten, wat zijn de keuzes van de wijnmaker, hoe proef je dat in de wijn? Daarna gaan we alle wijnbouwregio’s in om de verschillende wijnen te leren kennen.

Les 1: systematisch proeven, wijn en spijs
Datum: di 21 september
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 2: viticultuur, vinificatie, rode wijn
Datum: ma 27 september
Tijd:19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 3: riesling, chenin, sémillon, overig wit
Datum:  di 5 oktober
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 4: chardonnay, sauvignon b, overig wit
Datum: di 12 oktober
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 5: merlot, cabernet sauvignon, syrah
Datum: di 19 oktober
Tijd:19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 6: grenache, malbec, overig rood
Datum: di 2 november
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 7: Italiaanse witte en blauwe druiven
Datum: di 9 november
Tijd: 19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda

Les 8: mousserende en versterkte wijnen
Datum:  di 16 november
Tijd:19:30
Best Bottles – Breda, Graaf Hendrik III plein 21-23, Breda