Categorie: Relatiegeschenken
Land: Italië
Streek: Toscane

Tenuta San Guido is gelegen in Bolgheri, een stadje aan de zuidkant van Toscane.
Bolgheri was één van de eerste steden die Super Tuscan wijnen voortbracht
Aan het begin van de jaren ’40 bracht grootgrondbezitter Mario Incisa della Rocchetta al druivenplanten vanuit Bordeaux. De nam hij mee naar zijn domein Tenuta San Guido. Daar nam hij zorgvuldig de tijd om deze te planten. Mario was een groot liefhebber van Bordeaux wijnen. Bovendien had hij intussen een verband gezien tussen de geologische samenstelling van de Franse streek Graves en de streek rond Bolgheri. In 1944 maakte het wijnhuis al wijnen, maar pas in 1968 kwam de eerste Sassicaia op de markt. Hetgeen resulteerde in een ongekend succes. In 1974 versloeg Tenuta San Guido namelijk vele top Bordeaux-huizen op een vooraanstaande proeverij.  Door deze proeverij was de naam van Tenuta San Guido Sassicaia definitief gevestigd. De Super Tuscan wijnen waren geboren.

In het pakket San Guido Royal vindt je verschillende ingrediënten voor het maken van een risotto en de wijn erbij. Deze wijn komt het wijnhuis Tenuta San Guido, bekend van de fameuze Sassicaia. In dit geval de derde wijn van het huis La Difese. Deze rode wijn kan uitstekend in combinatie met gerechten waarbij truffel verwerkt wordt en bij voorkeur tomaat. Dit zorgt ervoor dat de wijn toegankelijker en sappiger wordt. Laten wij nou net die truffelrisotto verkopen bij onze chocolaterie en delicatessenwinkel The Chocolate Block te Breda. 

Naast de heerlijk risotto hebben we dé olijfolie van Tenuta San Guido toegevoegd. Deze olie is elegante en zeer verfijnd om te gebruiken door de risotto, bij verschillende soorten van pasta of met salades. Kortom is San Guido Royal een uitstekend geschenk voor iedere Bourgondiër.

Italië

San Guido Royal

 63,35
Nog 20 beschikbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50,- (NL & BE)

  • Vandaag besteld, binnen 24 uur verzonden*

  • Veilig betalen met o.a. iDeal