Categorie: Relatiegeschenken
Land: Italië
Streek: Veneto

In 1912 is het wijnhuis Fabiano opgericht. Destijd was het Francesco Fabiano samen met zijn zoon Sergio die wijn begon te verkopen in de stad Venetië. Vanuit daar zijn de activiteiten uitgebreid naar het achterland naar Veneto en uiteraard naar de grote stad Verona. Eind jaren vijftig verhuisden Sergio en zijn zonen definitief naar Verona. Aanvankelijk was dit in de kelder van Colà di Lazise van waaruit de handel plaatsvond voor heel Italië.

In het decennium hierna begon de familie met de bouw van de wijnmakerij in Sona. Waarbij Fabiano vanaf het begin van de jaren zeventig uitgroeide tot één van de grootste wijnhuizen van Italië. Mede door deze overgang kon Fabiano zijn wijnen exporteren naar alle landen van de wereld. Het zorgde voor een ommezwaai in beleving en het wijnhuis heeft hierdoor een grote reputatie gekregen.

Fabiano Wijnen

Vanaf de jaren twintig begon Fabiano te groeien op het gebied van kwaliteit en gingen de volumes naar beneden. Dit zorgde ervoor dat de wijnen veel meer concentratie kregen en ook qua prijs-kwaliteit gewaardeerd werden door iedereen. Sindsdien kwam de Amarone ook op als top wijn van het huis. Deze is al sinds 1966 in productie, daarbij heeft het nog steeds het historische label. Deze zijn sinds die tijd ongewijzigd gebleven.

Alessandro Fabiano, inmiddels vierde generatie is vandaag de producent van Fabiano. Hij houdt de naam hoog die in de 106-jarige geschiedenis is opgebouwd. De logistiek en het bottelen gebeurd in het moderne hoofdkantoor in Sona. Daarentegen zijn de wijn nog altijd verbouwd in de wijngaarden die Fabiano in de jaren heeft verworven.

Één van de leukste combinaties met wijn is chocolade en dat hebben we bij Picasso's Big Dream gedaan.
Aan de ene kant een rode wijn, namelijk de zachtkruidige Ripasso van het wijnhuis Fabiano, en aan de andere kant wel 15 lekkere Picassobonbons met ieder een eigen vulling.

Chocolade en wijn

In onze winkel hebben we lekkere wijnen met een shop-in-shop chocolaterie en laten wij dat nou eens ideaal kunnen combineren. Naast dat we menig relatiegeschenk maken met zowel wijn als chocolade geven we ook wijn en chocolade proeverijen. Hierbij proef je 6 wijnen in combinatie met 6 verschillende chocolades. Hierbij sta je versteld van hoe een frisse witte wijn nog goed kan combineren met de zoetheid van chocolade. Rekeninghoudend met het percentage puurheid en de hoeveelheid suikers kan een wijn of heel goed, of juist helemaal niet passen bij chocolade. Kortom wil je een keer de combinatie van wijn en chocolade proeven? Bekijk dan snel onze proeverijen.

Picassochocolade in Picasso's Big Dream

De Picassobonbons zijn gemaakt door Chocolatier Visser in schimmert en zijn al jaren berucht en beroemd vanwege deze waanzinnige smaken. In Breda verkoopt onze chocolaterie The Chocolate Block deze kleine smakelijke kunstwerkjes. Benieuwd geworden of los bestellen? Kijk dan snel op de website van The Chocolate Block.

Italië

Picasso's Big Dream

 35,45
Nog 20 beschikbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50,- (NL & BE)

  • Vandaag besteld, binnen 24 uur verzonden*

  • Veilig betalen met o.a. iDeal